לימודי BPM מתמחה בלימודים מוסיקליים ולכן מציעה סוגים רבים של קורסים. בנוסף, יש במכללה מסלולי לימוד מקיפים וארוכים יותר שמגלמים בתוכם שורה ארוכה של נושאים ותחומי התמחות. מסלולי הלימוד המקיפים מיועדים ליצירה והפקה מוסיקלית, להפקה ויצירת מוסיקה אלקטרונית, לזמרים-יוצרים ולסאונד והפקה באולפן ביתי.
לעומת זאת, המסלולים הספציפיים מתמחים רק בנושאים מסוימים. בלימודי תוכנה ליצירת והפקת מוסיקה למשל ניתן לבחור בין קורס קיובייס, אבלטון ולוג'יק פרו. בלימודי סאונד יש מסלולי קורס מיקס ומאסטרינג אקוסטי או אלקטרוני, קורס סינתזה, קורס הגברת קול ומופעים וקורס מבוא לסאונד וטכנאות אולפן. לעומת זאת, מי שבוחר במסלול לימודי DJ יכול לקחת קורס תקליטנות ייעודי או קורס סקרצ' בלבד.
גם בלימודי רדיו וקריינות קיימת אפשרות בחירה, בעוד בלימודי מוסיקה לנוער מציעים במכללת BPM קורסים בתוכנות מחשב או קורסים בהפקה מוסיקלית מתקדמת. השאיפה היא בסופו של דבר לייצר עבור הסטודנטים סביבת לימודים תומכת, דינאמית ומתגמלת ולעזור להם להשתלב במהירות בתעשייה. זו גם הסיבה להבדלים בין לימודי תיאוריה מוסיקלית בלימודי BPM לבין לימודי תעשיית המוסיקה לרבות יחסי ציבור, שיווק, פרסום וכן הלאה.
למה ללמוד מוסיקה?
מכללת BPM היא כמובן לא היחידה בארץ שמציעה לימודי מוסיקה. השאלה המתבקשת היא למה בכלל לבחור במסלול לימודים כזה, ולמי הוא מיועד. ראשית, יש לציין שהלימודים לא מיועדים רק ליוצרים ומוסיקאים. הם יכולים לסייע לכל חובבי המוסיקה באשר הם ולתרום גם למי שרוצה להפוך את התחביב למקצוע.
שנית, כדאי ללמוד מוסיקה בגלל השילוב בין הידע העיוני והמעשי. מכללות כמו BPM הן מקום מסודר למפגש בין רעיונות מופשטים לבין כלים פרטיים. בעזרת הלימודים ניתן לחשוף צדדים חדשים של המוסיקה ולהשתפר.