יש כמה סימנים שמעידים על כך שכנראה עדיף לשקול פירוק שותפות. קודם כל, אפשר לדעת שהגיע הזמן לפרק את השותפות כאשר שני הצדדים מפסיקים להפרות אחד את השני וההתנהלות ביניהם גורמת לעסק יותר נזק מאשר תועלת. אם למשל הצדדים רבים ביניהם לעיתים קרובות, לא מצליחים להסכים על חלוקת תחומי האחריות, פוגעים במוניטין של העסק מול העובדים או הלקוחות או לא מחלקים ביניהם את ההכנסות בצורה המקובלת – יכול להיות שעדיף לכל אחד מהם לצאת לדרך חדשה.
בנוסף, אפשר לדעת שהגיע הזמן לפרק פירוק שותפות גם לפי הנסיבות. זה למשל מה שקורה כאשר העסק לא מגיע להכנסות גבוהות כפי שמצופה ממנו, לא מצליח לעמוד ביעדים של התכנית העסקית או לא מייצר יציבות עבור הצדדים המעורבים. במקרים כאלה, הפירוק של השותפות מתבצע על רקע מסחרי ולא אישי והצדדים יכולים להמשיך להיות חברים או לנהל עסקים אחרים.
מה עושים אחרי פירוק שותפות?
השאלה המתבקשת היא מה השותפים עושים עם העסק אחרי שהם בוחרים לפרק את ההתנהלות שלהם. אפשרות אחת היא להשאיר את העסק מנוהל על ידי אחד השותפים, בעוד האפשרות השנייה היא ששני השותפים ייצאו מהעסק וימכרו אותו לצד ג' שלא היה קשור אליהם בעבר. כמו כן, יש את האפשרות שבה הצדדים סוגרים לגמרי את העסק.
כך או אחרת, גם לפני וגם אחרי פירוק שותפות צריך להתייעץ עם אנשי מקצוע. התייעצות עם אנשי מקצוע עוזרת לזהות את התזמון הנכון עבור הפירוק ויש לה גם משמעות בכל הנוגע לחיסכון בהוצאות. אם מפרקים את השותפות בליווי עורך דין שמכיר את התחום למשל, יש פחות סיכוי שלאחר מכן יתגלעו סכסוכים נוספים ומיותרים.