תהליך יצירת מוזיקה מורכב ממספר שלבים עיקריים. הראשון הוא כמובן שלב היצירה. הקטע המוזיקלי נובע מהיוצר או היוצרים. הם יוצרים ממנו טיוטה, ומשם מתחיל תהליך של לידה. מתחילים לעצב את הקטע הסופי. היוצרים מחליטים איזה כלי צריך לעשות כל קטע, מי ישיר, איך יהיה בנוי הקטע וכולי.
לאחר מכן, מקליטים את הקטעים. אפשר להיעזר בנגנים מקצועיים או להישתמש בסאמפלים של כלי נגינה. הכל תלוי ברמת היצירה הסופית הנדרשת. כשיש קטע מוקלט של “פליי בק”, מקליטים את השירה (אם יש שירה), ואז מגיע השלב של הליטש הסופי.
לא מספיק להקליט כל כלי, לערבב את כולם יחד ולשלוח את הקטע לרדיו. נדרש פה תהליך שלם של מלאכת מחשבת שנקרא בשפה המקצועית “מיקס ומאסטרינג”.
מיקס ומאסטרינג הם שני מרכיבים מרכזיים ליצירת יצירה מוזיקלית ברמה הגבוהה ביותר. מיקס הוא תהליך של מיזוג כל האלמנטים הבודדים המרכיבים את השיר, בעוד מאסטרינג הוא השלב האחרון בפוסט-פרודקשן שעוזר להעניק לרצועה צליל מלוטש, ומאפשר לקטע להישמע נכון וטוב בכל מכשיר (רמקול, סמארטפון, רכב וכולי).
בעת מיקס של רצועה, חשוב לזכור ליצור איזון בין כל האלמנטים השונים ולוודא שכל אלמנט נשמע בבירור במיקס. חשוב גם לוודא שלכל חלק בשיר יש “חלל” משלו במיקס, כך שהוא יישמע בבירור. לדוגמא, אם הזמרת שרה יחד עם ליווי של כלי אחר, צריך שיהיה איזון ביניהם.
מאסטרינג צריך להיעשות בסוף תהליך העריכה מכיוון שהוא עוזר להוציא את כל הניואנסים או הפרטים העדינים בתוך המיקס ונותן לו גימור בעל צליל מקצועי. מאסטרינג הוא השלב בו עובר המפיק על האיזון הסופי של המיקס. ורק אחרי שהכל נבחן בקפידה רבה, הקטע משוחרר.
עם מיקס ומאסטרינג קפדניים, משיגים קטע מוזיקלי איכותי שישמע מעולה בכל מכשיר.