מולדר הוא מעצב בצק. במעצב בצק אפשר להשתמש על מנת להגיע לצורות שונות, כמו למשל בשביל לגוון את היצע המוצרים בתפריט של בתי עסק. בפועל, בתי העסק העיקריים שמשתמשים במעצבי בצק הם כמובן בעלי קונדיטוריות, בעלי מסעדות, נציגים של מטבחים תעשייתיים וכן הלאה. כמו כן, יש בתים פרטיים שבהם משתמשים במעצבי בצק קטנים יחסית – אבל לאפייה לצרכי תחביב בלבד.
בכל מקרה, בחירה נכונה של מולדר מחייבת הגדרה מוקדמת של סדר עדיפויות. במסגרת הגדרת סדר העדיפויות, מחליטים למשל מה לעשות עם כל מעצב בצק ועל איזה מטרות הוא אמור לעשות. לאחר מכן, נכנסים אל עובי הקורה כדי לבדוק מה המחיר של מולדר שמיוצר על ידי חברה מסוימת – לעומת מולדר שמיוצר על ידי חברה אחרת לגמרי.
כך בוחרים את המוצר המתאים
הבעיה היא שקשה יחסית לבחור מעצב בצק ברמה גבוהה. זה נכון שלבעלי מקצוע יש את הניסיון ואת הידע הנדרשים על מנת להשוות בין המוצרים הרלוונטיים, אך גם הם זקוקים לפעמים לייעוץ. ברוב המקרים, את הייעוץ אפשר לקבל מנציגי חברות שמוכרות מעצבי בצק או מקולגות. בין היתר, בעלי מסעדות יכולים למשל להתייעץ עם בעלי קונדיטוריות, או להפך.
עוד דרך טובה לבחור מולדר היא לבדוק מה המפרט הטכני שלו. את המפרט הטכני ניתן לברר דרך אתרי האינטרנט של היצרנים המובילים, באמצעות ביקור בחנויות שמאפשרות לרכוש מולדר ישירות מהתצוגה או על בסיס ניסיון אישי. ברוב המקרים, המפרט הטכני המתואר על ידי היצרן יספק את המידע הרלוונטי עבור הבחירה. במידה וגם אחרי זה לא מקבלים מספיק מידע, אפשר להרחיב את החיפוש ולהשתמש בהמלצות של בעלי מקצוע או קולגות מהתחום של אפייה.