חברה שמבצעת שירותי ניקיון, פוליש והברקת רצפות יכולה להציע גם ליטוש שיש. במקרים כאלה, השאלה המתבקשת היא מה בעצם ההבדל בין האופן שבו מלטשים את השיש לבין השיטה שבה צריך להשתמש על מנת לנקות אותו. אם עונים על השאלה הזו בצורה טובה ומלאה, קל יותר גם לבחור את החברה המבצעת ולחסוך בהוצאות בלי להתפשר על התוצאה הסופית של השירות.
קודם כל, צריך לזכור שניקוי שיש טבעי נועד על מנת להחזיר לה את הברק הטבעי. כאן מדובר על שיטת ניקוי שמתאימה עבור אבן טבעית גבישית בעלת פרק, שנפוצה למשל בתעשיית הבניין וגם כחומר חיפוי לקירות ומשטחי עבודה. מנגד, ברוב המקרים אי אפשר להשתמש בשיש טבעי גם לטובת ריצוף.
שנית, ליטוש שיש נועד להסיר את השכבה העליונה של הריצוף ולא רק לנקות אותו. בעוד הניקיון מסיר מהשיש את הלכלוך והאבק, הליטוש מאפשר החדרה של חומרים פעילים אל תוך השכבות הפנימיות. במילים אחרות, השילוב הזה בין הליטוש של השכבה העליונה לבין החדרת החומרים הפעילים אל תוך השכבה התחתונה הוא זה שמוכיח את עצמו אצל חברות ניקיון מקצועיות.
כל כמה זמן מבצעים את הליטוש והניקיון?
הבדל לא פחות משמעותי בין שירותי ליטוש שיש לבין ניקוי שיש בא לידי ביטוי בתדירות המומלצת. באופן עקרוני, מומלץ לנקות את השיש לעיתים קרובות אך אפשר להסתפק בליטוש שלו אחת לכמה שנים בלבד.
הסיבה לכך היא שהניקיון מתבצע עם חומרים רגילים שלא פוגעים בשיש ולא שוחקים אותו, בעוד הליטוש עצמו כולל כאמור הסרה של השכבה העליונה. אם מבצעים את הליטוש של השיש בתדירות גבוהה מדי, התוצאה עלולה להיות נזקים בלתי הפיכים למשטח.