התפקיד של הנדסאי קול הוא לקחת אחריות מלאה על מה שקורה באולפן. עם זאת, הנדסאי קול יכול להיות מעורב גם בהפקות חוץ אשר קשורות אל ענפי רדיו, טלוויזיה וקולנוע. בין לבין, המעורבות של הנדסאי קול נדרשת באולמות אירועים וכמובן באולמות של הופעות חיות. אז כפועל יוצא מכך, לא תמיד ברור על מה בדיוק אחראי הנדסאי קול ומה צריך לעשות על מנת להפוך להיות כזה.
למידע נוסף על לימודי הנדסאי קול לחץ כאן.
המאפיינים המשותפים לכל התפקידים שמבוצעים על ידי הנדסאי קול הם עיסוק בהיבטים הטכנולוגיים של אמצעי ההקלטה וההשמעה. בניגוד לנגנים או לזמרים שמייצרים את הצלילים בערוצים השונים, הנדסאי קול עוסק בהיבט הטכני ולכן ארגז הכלים שלו שונה לגמרי. בין היתר, הנדסאי קול מתמחה בבחירה של מיקרופונים, בעיצוב הצליל בעזרת המכשירים הרלוונטיים וכאמור בערבול הצלילים המגיעים מהערוצים השונים עד לקבלת התוצאה הרצויה.
כך הופכים להיות הנדסאי קול
יש כמה דרכים להפוך להיות הנדסאי קול. דרך אחת היא לנסות ללמוד את התחום באופן עצמאי, כמו למשל באמצעות קורסים שיש באתרי אינטרנט או התנסות באולפני הקלטות שאותם אפשר להשכיר לפי שעה. הדרך הזו אולי חוסכת בהוצאות, אך היא דורשת השקעה מאסיבית של זמן שלא תמיד מנוצל על הצד הטוב ביותר.
לשם השוואה, הדרך השנייה היא לעבור קורס מקצועי של הנדסאי קול. באמצעות קורס כזה ניתן להיחשף מלכתחילה אל כל הנושאים הרלוונטיים, לפגוש אנשי מקצוע שמגיעים מתוך התחום וגם להרוויח התנסות באולפני הקלטות.
בסופו של דבר, הדרך להפוך הנדסאי קול תמיד דורשת השקעת זמן ומשאבים. תוך כדי אותה התנסות, אפשר לקבל משוב בזמן אמת ולהשתמש בו על מנת לפתח את היכולות האישיות.