בחירה נכונה של מלושים היא משימה מורכבת יותר מכפי שנהוג לחשוב. הסיבה לכך היא שיש הבדלים בין סוגים שונים של מלושים, כמו גם צרכים מגוונים של קהל היעד. מטבע הדברים, האופן שבו חובבי אפייה ביתיים משתמשים במלוש לא זהים לאופן שבו מנצלים את התכונות שלו בקונדיטוריות ומסעדות. חוץ מזה, אפשר לראות את ההבדלים בין המחירים של המלושים ביחס לתקציב שעומד לרשות כל לקוח. לכן, הדרך הנכונה לבחור מלוש בצק היא להגדיר מראש סדר עדיפויות ברור.
הגדרת סדר עדיפויות מאפשרת לבדוק איזה מלוש מתאים לקהל היעד וגם האם הוא מתאים לתקציב. לאחר מכן, מה שכדאי לעשות זה לבחון את המפרט המלא המתואר על ידי היצרן. באמצעות המפרט הטכני, אפשר למשל לבדוק מה המידות מבחינת רוחב, עומק וגובה. לאחר מכן, בודקים מה ההספק של המלוש ומוודאים שנפח המיכל מתאים לנפח האפייה.
משקל קמח, משקל בצק ואחוז מים מינימאלי
אנשי מקצוע יודעים להשתמש במפרט הטכני המתואר על ידי יצרני מלוש בצק כדי לוודא שהמוצר מתאים להם. מבחינה טכנית, מה שאנשי מקצוע ונציגי קונדיטוריות עושים זה לבדוק לא רק את נפח המיכל – אלא גם את משקל הקמח המתאים עבורו. לאחר מכן, ניתן לבדוק מה משקל הבצק המקסימאלי ולוודא שאחוז המים המינימאלי עולה בקנה אחד עם הציפיות.
עוד דרך להשוות בין דגמים של מלוש בצק היא לבדוק את מספר הפאזות ואת אופן הפעולה שלו. ברמה העקרונית, יש למשל הבדל בין האופן שבו עובדים עם מלוש ספירלי לבין הדרך שבה עושים את זה עם מלוש מזלג. חוץ מזה, צריך לבדוק האם הקערה של המלוש קבועה או נשלפת ולהתייעץ עם אנשי מקצוע ומומחים.