ביטוח חיים אמור להגן עלינו מפני הסיכון של אובדן היכולת להתפרנס. בהתאם לכך נקבעת ההטבה הכספית למבוטח או למוטבים שבחר. ההטבה משולמת רק לפי הפירוט המדויק המשתנה בהתאם לסוג הביטוח. כתוצאה מכך, לא ניתן לקבוע בצורה חד משמעית מתי כדאי לערב עורך דין ביטוח חיים.
המעורבות של עורך דין ביטוח חיים בולטת בשלושה מקרים מרכזיים. המקרה הראשון הוא מות המבוטח והצורך של המוטבים לקבל את הפיצוי הנקבע בפוליסה. במקרים אלו תפקידו של עורך הדין הוא לבדוק את תנאי הפוליסה ולהמליץ למוטבים כיצד לנהוג. המקרה השני הוא הגעת המבוטח לגיל שנקבע בפוליסה. בדרך כלל מדובר על גיל הפרישה, אולם יש פוליסות בהן הגיל משתנה. במקרה הזה עורך הדין מעורב רק אם חברת הביטוח לא מוכנה לשלם את הפיצוי. בנוסף, במקרה השלישי מדובר על מעורבות של עורך דין ביטוח חיים כאשר המבוטח הופך לנכה.
מהי פוליסת ביטוח חיים?
מי שמתלבט לגבי שימוש בשירותי עורך דין ביטוח חיים צריך להכיר את ההבדלים בין הפוליסות. הסוג הנפוץ כולל פוליסת ריסק, בה התשלום החודשי משמש לביטוח מפני סיכון מוות בלבד. סוג אחר הוא של פוליסת חיסכון בה התשלום משמש לחיסכון וללא התייחסות לסיכוני מוות ונכות, בעוד סוג נוסף הוא של ביטוח מעורב. זהו הדגם השכיח בו המבוטח מקבל כיסוי גם ממצב של מוות וגם ממצב של נכות או זקנה.
חשוב לפנות לעורך דין ביטוח חיים המכיר את התחום בכל מקרה של התלבטות ולהיעזר בשירותיו לצורך השוואה בין פוליסות. אפשרות אחרת היא לערב את עורך הדין בעת הגשת התביעה או לטובת ניהול משא ומתן לקראת חתימה על הסכם פשרה.